Temperament

Temperament

We weten inmiddels wel dat voeding heel persoonlijk is, dat afstemming op jouw lichamelijke kenmerken belangrijk is voor optimaal resultaat. Daar voeg ik graag nog een dimensie aan toe, namelijk die van jouw karakter ofwel jouw ‘temperament’. Hierin komen je persoonlijkheids eigenschappen tot uiting. Heb je een vurig, opvliegend temperament of ben je juist meegaand of teruggetrokken? Deze karaktereigenschappen beïnvloeden jouw eetgedrag. Denk aan vorm, soort, smaken, structuur; jouw aard bepaalt mee wat je eet. Wat het nog interessanter maakt is dat het ook andersom, want wát je eet beïnvloedt ook jouw gedrag!

Dit betekent dat het mogelijk is voeding ook op mentaal niveau in te zetten. Om lichaam en geest in balans te brengen. Uiteraard heb ik het niet over ‘eet een wortel en je wordt minder emotioneel’, dat zou grappig zijn. Het gaat hier om verfijning, om subtiele duwtjes richting een voedingsprofiel dat volledig op jouw kenmerken is afgestemd en dat gaat over de langere termijn.

Wat is jouw temperament?

In de natuurvoedingsleer hanteren we 4 typen: de Cholericus, de Sanguinicus, de Flegmaticus en de Melancholicus. De persoonlijke karaktertrekken van deze typen beïnvloeden jouw voorkeur voor bepaald voedsel zoals warm en zacht of knapperig en een stevige bite. Jouw temperament heeft ook effect op de manier waarop je eten verteert.

Kortom, het temperament als vingerafdruk voor een persoonlijk voedingsprofiel!

En nu wil je vast weten wie jij bent! Via de Temperament-check herken je jouw profiel en kom je erachter hoe voeding je gedrag beïnvloedt.

Vraag de – gratis – Temperament-check van Oogstgoed hier aan!


GRATIS college temperamenten in februari

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over temperamenten, wat ze zeggen over je karakter en welke rol voeding daarbij speelt? Meld je dan aan voor het college van 8 februari (of voor de herhaling op 22 februari). 

Ja vertel me alles over de temperamenten!

Ook interessant....

Scroll naar boven