Last van vallende herfstbladeren?

De grijze najaarsdagen, ze lijken eindeloos te duren wanneer de horizon maar 1 kleur vertoond en bedekt is met een aaneengesloten wolkendek. Grijs is een lelijke kleur voor ons humeur en daar zijn velen van ons gevoelig voor.

Warme kleuren als geel, oranje en rood en ook letterlijke warmte hebben veel invloed op ons gemoed, dus gaan rode lampen en warmtelampen als zoete broodjes over de toonbank in deze tijd van het jaar.

Voeding brengt ook warmte en ondersteunt een stabiel gemoed. Dat zit niet alleen in de kleuren van de oranje winterpeen, pompoen, rode biet en rode kool, ook de kruiden die je in winterse gerechten gebruikt helpen verwarmen.

Maar wat nóg meer invloed heeft zijn je darmbacteriën, zij staan rechtstreeks in verbinding met je brein. Serotonine, een hormoonstofje dat zorgt voor een stabiel en positief gevoel, wordt voor 80% in je darmen wordt aangemaakt. Ook andere humeur-bepalende neurotransmitters komen uit je darmen. Hoe dat precies zit én wat je het beste kunt eten voor een goed gemoed, lees je in dit artikel uit Het Schrift van Oogstgoed.

Vind je het leuk meer te weten over de invloed van voeding op lichaam en geest? Meld je dan aan voor Het Schrift en ontvang als eerste nieuwe edities.

Ook interessant....

Scroll naar boven