“Ik had geen ideeeeee”

“Superinteressante middag!”, “treffend” en “ik had geen ideeeee” 

Drie mooie reacties van deelnemers aan de workshop Intuitief Eten & Bewegen die Jeffrey en ik gaven op zaterdag 8 en zondag 9 februari. In drie uur namen we iedereen mee op een reis door hoofd, hart en buik. Ons doel: verkramping op gezond eten wegnemen en bevrijding van dwangmatige eetregels. In plaats daarvan; meer vertrouwen op je zintuigen en je intuïtie en minder spanning op wat gezond of slecht is.

Jeffrey, die het Tibetaanse Boedhisme beoefent, gaf eerst een les LuJong yoga, daarbij zet hij de elementenleer (aarde, water, vuur, wind en ruimte) in die helpen meer in je lichaam aanwezig te zijn. Het stukje cake waar ik de helemaal zen geworden deelnemers vervolgens op trakteerde, zorgde voor intense smaakervaring die een keur aan reacties opriep. 

Daarna introduceerde ik de vier temperamenten uit de natuurvoedingsleer: de alleseter, de kieskeurige eter, de knabbelaar en de eter van de stevige bite. Iedereen herkende zich wel in een (of twee) ervan en dat leverde veel ‘aha’s’ op.

De aandacht nam nog meer toe toen we van ieder temperament lieten zien wat er gebeurt als je niet lekker in je vel zit. Welk (eet)gedrag dan naar boven komt en hoe je je daarbij voelt. Vaak gedrag wat je niet wilt maar dat moeilijk in toom te houden is. We vertelden wat je dan juist meer of beter minder kunt eten om jezelf weer in balans te krijgen. Voeding als onderdeel van bewustzijnsontwikkeling, dat is weer eens wat anders!

De combinatie LuJong yoga en proeven met inzet van je zintuigen is een effectieve manier om je intuïtie aan te spreken. LuJong zet het drukke hoofd uit en helpt in je lijf te zakken. Dan zijn alle zintuigen vrij van ruis en kun je intensief waarnemen als je gaat proeven. Dan vallen lichamelijke sensaties op die je eerder niet kon voelen, maar ook emoties. Eten is overleven, genieten, verbinding, cultuur en religie.

Het temperament werkt als een soort blauwdruk, een eetprofiel dat inzicht geeft in eetgewoonten en voorkeuren, en maakt de overgang tussen weetjes en regels naar intuïtie minder groot. We zagen veel verschillende gezichtsuitdrukkingen toen bij de deelnemers het kwartje viel en de meesten droegen een glimlach…

Ook nieuwsgierig naar jouw eigen blauwdruk en de werking van je zintuigen bij eten en hoe je ze kunt inzetten voor een gezond eetpatroon? Op zondag 2 maart geven Jeffrey en ik de workshop weer in Haarlem en dat doen we nog een keer op 13 april, 1 juni en 12 oktober. Op deze pagina vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Ook interessant....

Scroll naar boven