Online kookles

Meer plantaardig eten? Kook mee!

Zoek je inspiratie hoe je een lekkere, voornamelijk plantaardige maaltijd in elkaar draait? Wil je meer groenten eten? En lijkt je groenten bij de lunch veel werk?

Dan zijn de kooklessen van Voed je goed iets voor jou!

Ontdekken, proeven, genieten
Bij onze kooklessen staan groenten in de hoofdrol, iedere les staat in het teken van een groentesoort, waarmee je drie verschillende gerechten gaat maken. Van salade tot spread en van soep tot een snelle curry. Gezonde en makkelijke recepten waarmee je kunt variëren en naar eigen smaak aanpassen.

Zo ontdek je hoe groenten verrassend anders gaan smaken door het op verschillende manieren te bereiden. We steken in op lunchgerechten die je met eenvoudige aanvullingen kunt omtoveren tot een diner of avondmaaltijd. 

Alle recepten hebben een plantaardige basis met hier en daar wat extra zuivel als room of ei. Wil je alleen veganistisch eten? Geen probleem! We geven altijd een plantaardig alternatief mee.

Plantaardiger eten levert aardig wat op. Je investeert in je eigen gezondheid én in die van de de aarde. Wist je dat de klimaatbelasting van peulvruchten 10x lager ligt dan bij vlees? En je vermindert dierenleed natuurlijk. 

Samen online koken
Je kunt alle lessen meedoen vanuit je eigen keuken, je hebt alleen een scherm en goed geluid nodig om alles te kunnen volgen. Tip: nodig iemand uit die gezellig met je meekookt!

‘Gaat het lukken om met meer mensen tegelijk online te koken die ook verschillen in ervaring?’

Jazeker! De crux zit m in een goede voorbereiding. Daar hebben we ervaring mee en iedereen kan meedoen. Voor aanvang van iedere les ontvang je ruim op tijd de recepten, boodschappenlijst en adviezen voor een goede voorbereiding. Zo kun je ontspannen meekoken tijdens de les.

Direct aan tafel
De lessen vinden op de zaterdag plaats, van 10:30 – 12:30. Je kunt de gerechten na afloop dus direct lekker opeten of je bewaart het voor het avondeten. Je kunt de maaltijden ook invriezen, dan heb je alvast wat gezonde lunches op voorraad.

Data & thema: (zaterdag 10:30 – 12:30)
20 maart > granen en peulvruchten
10 april > Raapstelen en prei
24  april > bloemkool en bospeen
8 mei > asperges en bosbiet
29 mei > koolrabi en broccoli
19 juni > courgette en sla

Verrijk je kennis over gezond eten
Bij velen groeit de behoefte om gezonder te gaan eten. Daar komt corona nog bij. Maar tegelijk is er die volle agenda, gezinsleven, sporten, hobby’s …. alles kost tijd. Om je dan ook nog te verdiepen in gezond eten en je weg te vinden in het oerwoud van dieetboeken, voedingsadviezen en kookboeken… Het is toch veel makkelijker om het te leren terwijl je het doet?

Natuurvoeding
Wij – Jesse (Eetgoed), Joyce (De gezonde eenvoud) en Suzanne – zijn natuurvoedingskundigen en dat betekent dat we staan voor: puur, vers (bio), onbewerkt, goed voor mens, dier en planeet. Daarom trakteren we je tijdens de wisselingen van de gerechten op kleine presentaties over de groente waarmee we werken. Wat zit erin? Waar is het specifiek goed voor? Welke kruiden en andere ingrediënten passen er goed bij? Alle informatie is achteraf ook vanaf de website te lezen en te downloaden.

De hele serie of een losse les
Laat je inspireren en ontdek de veelzijdigheid van plantaardig koken! Investeer in jezelf en draag je steentje bij aan een duurzame wereld. Afhankelijk van je tijd en budget kun je kiezen voor het hele pakket van 6 lessen of een losse les.

Het hele pakket van 6 lessen bieden we aan voor €150, inclusief recepten en instructievideo’s. Heb je een les gemist? Geen probleem, je kunt de les achteraf downloaden. Losse lessen volgen kan ook, je betaalt dan €35 per les. Als je het hele pakket koopt, levert je dat een voordeel op van €60!

Doe een les kado of nodig iemand uit
Ken je iemand die ook op zoek is naar inspiratie en net als jij minder vlees, vis en zuivel wil eten? Nodig hem/haar uit om mee te doen en kom samen online!

Extra actie; om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden aan de VOED JE GOED lessen deel te nemen, hebben we een vriendenprijs in het leven geroepen, nodig je vrienden uit en zij mogen voor 50% meedoen! We houden graag rekening met de kleinere budgetten omdat velen door de crisis hard in hun portemonnee geraakt worden.

Mee doen? Gezellig! Meld je aan via info@oogstgoed.nl.

Scroll naar boven