‘Ik ben je gids die je begeleidt naar je persoonlijke eetprofiel.’
Met mijn kennis bied ik je inzichten, waarmee je zelf verder kunt.
Ik bekijk elk voedingsvraagstuk met een antroposofische blik wat inhoudt dat ik holistisch werk met aandacht voor lichaam en geest.
Jezelf voeden doe je op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Eten heb je nodig om je lichaam te laten draaien, de verbrandingsmotor om energie te krijgen. Maar wat je eet en hoe je het bereidt beïnvloedt ook je denkkracht, emoties en wilskracht. Voeding kortom, ondersteunt de ontwikkeling van jou als mens (van ieder individu).
“Ik ben gelukkig als jij ontdekt dat voeding de basis is van je welzijn. Als je zekerheid gaat voelen over wat je eet. Het wordt helemaal leuk als je ook van je klacht(en) af komt!”
Je bent meer dan je eet
Visie en missie
Ik zie een wereld voor me waarin iedereen de tools in handen heeft om zijn of haar eigen energie te managen, fysieke klachten te verminderen, de geest te scherpen en persoonlijke ontwikkeling te versnellen.
Hiervoor wil ik de onzekerheid over wat goed en gezond eten is, en de afhankelijkheid van de voedingsindustrie, wegnemen. Ik wil je leren hoe je de signalen van jouw lichaam (weer) kunt herkennen. Naast voeding besteden de programma’s van Oogstgoed daarom ook aandacht aan ontspanning, mindfulness en beweging (zoals yoga).
Studie en achtergrond
2011 | Cursus Natuurvoeding in een Notendop | Kraaybeekerhof Academie
2011-2014 | Opleiding Natuurvoedingskundige | Kraaybeekerhof Academie
2016 | Voeding voor brein en darmen | Ortho Health Foundation
Nascholing via de Vereniging voor Natuurvoedingskundigen
2016 | Kinderen en voeding | Richtlijnen Goede Voeding | Bewustzijn
2017 | Verteringsklachten | Levenskracht en Waarnemen | Voeding voor het hart
2018 | Diabetes 2
2019 | Bioritme & slaap
2022 | Levenskrachten in de keuken
2023 | ‘De wondere wereld van het microbioom’
Autonomie en zelfredzaamheid
Mijn leidraad in alles wat ik met Oogstgoed ontwikkel is autonomie. Door mijn kennis met je te delen en via oefeningen – waaronder ook lekker koken! – je te laten ervaren wat voeding met je doet, ontwikkel je een eetpatroon dat bij JOU past. Een uniek voedingsprofiel dat als een innerlijk kompas dient en je zelfredzaamheid vergroot. Niemand anders dan jijzelf weet wat goed voor je is. Jij eet met zelfvertrouwen want je hebt voldoende bagage om dat te bepalen.
Blog
Proeven is je intuïtie aanspreken
Onbewust maak je gebruik van je intuïtie wanneer je eet. Geur en smaak zijn twee belangrijke zintuigen die je daarbij helpen. Wie bewust gaat proeven,
Jouw temperament als ingang om je intuïtie aan te zetten
Je intuïtie aanspreken voor een gezond eetpatroon, hoe doe je dat praktisch? Met die logische vraag in mijn achterhoofd heb ik een tweede artikel over
Een gezonde relatie met eten dankzij je intuïtie
Een gezonde relatie met eten, daar streven velen naar maar in de praktijk is het worstelen met (zelf)opgelegde regels, prikkels, verleiding en wilskracht. Voedsel, een