Een persoonlijk voedingsprofiel op basis van jouw unieke spijsvertering, eigenschappen en ambities.

Voed Je Goed biedt een schat aan kennis over gezonde voeding voor lichaam & geest en over koken volgens de natuurvoedingskeuken.

Herken je dit?

Tip een vriend(in):
WhatsApp
Email

Winter in Balans

Deze module uit het Voed Je Goed – programma levert je een fris, nieuw eetpatroon dat gebaseerd is op de natuurvoedingsleer. Hier staat het ritme van de natuur centraal die we verbinden met jouw persoonlijke eigenschappen, met als resultaat een persoonlijk voedingsprofiel. 

Er bestaat een natuurlijk evenwicht tussen mensen en de gewassen die van het land komen. De seizoenen zijn leidend in de keuze van groenten die namelijk precies de juiste voedingsstoffen bevatten die jij in dit jaargetijde kunt gebruiken. Door het ritme van de natuur te combineren met jouw unieke kenmerken als je lichaamsbouw maar ook je temperament, ontstaat een eetpatroon dat je de juiste energie levert en als mens in balans brengt.

Als bonus ontdek je ook hoe je je focus en wilskracht kunt verbeteren door de juiste gewassen te kiezen en ze op de juiste wijze te bereiden.

Om de levenskracht van natuurlijke voeding optimaal te benutten, biedt deze module een inspirerende kookdag verzorgd door natuurvoedingskundige en kok Jesse Koopmanschap. Zij leert je verrassende gerechten te maken met nieuwe smaken, zodat je thuis ook natuurlijke, gezonde én lekkere maaltijden klaarmaakt. Met deze inspiratie weet jij straks wat je het beste kunt eten om in je eigen kracht te staan en hoe smakelijk dat kan zijn!

Voed Je Goed
Winterprogramma

In 12 weken ontwikkel je een eigen, uniek voedingsprofiel, onder begeleiding van natuurvoedingskundigen Suzanne Rotteveel en Nikki Berghoef. Je ontwikkelt veel kennis over gezonde, natuurlijk voeding en deze toe te passen op je persoonlijke eigenschappen. Zo ben je in staat zelf je gezondheid te verbeteren en fysieke klachten te verminderen. Een aantal onderdelen organiseren we voor alle deelnemers tegelijk, zo kun je ervaringen uitwisselen en samen praktisch aan de slag.

Programmaonderdelen Voed Je Goed:

  • Drie consulten, inclusief intakegesprek
  • Tweewekelijkse live updates (online met andere deelnemers)
  • Het 7-stappenplan voor volwaardige maaltijden (met bijpassende recepten)
  • Online College ‘In balans met het ritme van de natuur’
  • Een kookdag ‘eten met de seizoenen’ o.l.v. natuurvoedingskok Jesse Koopmanschap
  • Een retreatdag met de andere deelnemers op een prachtig landgoed in Vogelenzang waar je lijf én mind verwend worden met lekker eten, yoga, meditatie, een proeverij en workshop ‘fermentatie’
  • Meditatie- en yogalessen (online) voor balans lichaam & geest, o.l.v. yoga- en meditatiecoach Ingrid Valks
  • Artikelen, adviezen en tips die je helpen om je nieuwe eetstijl verder te ontwikkelen

‘Ik laat je ervaren hoe voeding je functioneren beïnvloedt, zowel lichamelijk als mentaal. Je leert de signalen van je lichaam herkennen en ernaar te handelen. Uiteindelijk ben je in staat om zelf je gezondheid te verbeteren, fysieke klachten te verminderen en zo komt er meer rust en ruimte voor je persoonlijke groei.’

‘Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is. Als jij in staat bent de verbinding te vinden met voeding ervaar je ook de verbinding met jezelf. Leren kijken naar wie je bent en voelen wat bij jou past. Dat is waar het allemaal om draait. ’

Voed Je Goed

Gezond eten gaat niet over diëten of trends volgen. Het draait om kennis over jouw persoonlijke vertering en eigenschappen. Die zijn namelijk net zo uniek als je vingerafdruk! 

In dit programma maken we samen een persoonlijk voedingsprofiel op basis van jouw unieke spijsvertering, eigenschappen en ambities. En je krijgt een schat aan kennis over gezonde voeding voor lichaam & geest en over koken volgens de natuurvoedingskeuken.

Je ontdekt:

Natuurvoedingskunde?

Het Voed Je Goed-programma is gebaseerd op kennis uit de natuurvoedingskunde, waarbij het ritme van de natuur en jouw ritme als mens voorop staan in de keuzes die je maakt. Door seizoensgroenten en -fruit als basis te kiezen, versterk je je immuunsysteem. Jouw temperament speelt ook mee bij het bepalen van jouw voeding, net als je lichamelijke kenmerken en eventuele spijsverteringsklachten. Samen vormen ze jouw unieke voedingsprofiel. Zo creëer je de beste versie van jezelf op fysiek en mentaal niveau. 

In de natuurvoedingskeuken staat de plantaardige maaltijd centraal, aangevuld met dierlijke eiwitten waar het kan en past.

Schrijf je nu in voor het nieuwe seizoen!

Het Voed Je Goed-programma is opgebouwd uit seizoenen. Elk seizoen beslaat 12 weken. Het winterseizoen met het thema ‘In balans’ start op 30 januari 2023 en kost €699,- p.p. (incl. BTW). 

Meld je aan!

Klinkt goed?

Schrijf je dan in voor het Winterprogramma 2023:
"Hele fijne ervaring! Heb mijn focus teruggevonden als het gaat om voeding en mentale kijk op mijn eetpatronen. Het langzaam en begeleid afbouwen van bepaalde ingrediënten is makkelijk bij te houden en maakt het detoxen een stuk prettiger. Ik merkte al snel dat ik meer energie had en verlangens naar veel zoet of koolhydraten minder werd. De begeleiding van Suzanne en Nikki was erg vertrouwd, informeel en super interessant!"
Deelnemer Autumn-Detox 2022

Voed Je Goed programma’s 2023

Lente ‘Mind en emoties’ | 1 maart - 21 mei

Centraal staat de invloed van eten op je emoties. Hoe zit de brein-darm connectie in elkaar, welke rol spelen darmbacteriën en hormonen (bij vrouwen én mannen)? Ook jouw temperament bepaalt jouw voedingskeuze en manier van verteren. Dankzij dit programma ontdek je de kracht van voeding op een ander niveau dan hun functie in het leveren van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Op de Retreat-dag van het mindprogramma zal psycholoog Tanya Poletaeva een workshop Human Design verzorgen en biedt meditatie teacher Ingrid Valks oefeningen om snel ontspannen te raken en in het moment terug te keren.

Herfst ‘Energie en spijsvertering’ | 11 september - 1 december

Het najaarsprogramma van 2023 is een special over het ontstaan van allergieën en spijsverteringsklachten. We duiken in de belangrijkste oorzaken en hoe je klachten eenvoudig met de juiste voeding kunt verminderen. Aan de hand van het energie-herstelplan, hervind je de balans en je persoonlijke bron van energie.
Tip een vriend(in):
WhatsApp
Email

blijf op de hoogte van de Voed Je Goed-programma’s

Klinkt goed?

Schrijf je dan in voor de Voed Je Goed – module ‘Winter in Balans’! | 30 januari – 23 april
Scroll naar boven