Lesmateriaal online kookles 6

Les 6 – Sla en courgette

Ooit bedacht dat je van sla soep kunt maken? En dat het buitenste blad de meeste voedingsstoffen heeft? Sla kent veel variaties (ijsberg-, krop-, veld-, eikenblad-, boter- …) en is vrijwel jaarrond uit Nederland verkrijgbaar.

Courgettes groeien uit prachtige geel/oranje-kleurige bloemen en is net als sla in veel varianten verkrijgbaar (ook in gele, witte en oranje kleur én in ronde vorm). De kleinere versies hebben de meeste smaak. Die smaak van courgette komt het best tot zijn recht wanneer je peper en zout over de gesneden stukjes strooit en die 10 minuten laat intrekken. Dan komen alvast suikers vrij en zijn ze daarna goed te bakken en te grillen. Voor deze les hebben we drie eenvoudige gerechten bedacht waarop je makkelijk kunt variëren en veel van kunt maken voor een fijne voorraad.

Recepten & achtergrondinformatie

We hebben nog meer achtergrondinformatie over de sla en courgette voor je samengesteld. Lees de uitgebreide achtergrondinformatie om meer te weten te komen over bewaar- en kooktips, en met welke smaken en kruiden je deze groenten lekker kunt bereiden.

Download de pdf

Snijtechnieken

Verbeter je techniek en wordt handiger in de keuken, check deze korte video’s.

Aardappelen snijden
Ui snipperen
Knoflook snipperen
Kruiden snijden met schaar
Kruiden snijden met mes
Prei-ringen snijden

Uitzending terugkijken?

De hele les is nog beschikbaar en terug te kijken via YouTube.

Scroll naar boven